Hotel akva park
hoteli hotel banja zdrelo smestaj banja zdrelo sobe privatni smestaj apartmani banja zdrelo
Možda se baš neko od vas zapitao – po čemu se to Banja Ždrelo izdvaja od drugih banja u našoj zemlji, osim po kvalitetu njene vode? Ima li još nešto što je čini drugačijom od drugih, te mami sve te brojne posetioce da dolaze u nju? Naravno da ima, i nikakva specijalna tajna se ne krije u popularnosit ove banje, već joj njena sama pozicija obezbedila odlične potencijale za razvoj turizma, ali i volja i maštovitost ljudi koji su je za posetioce uredili. O prirodi, i okolini Banje Ždrelo, kulturnim spomenicima u blizini i lepotama Gornjačke klisure napisali smo koju reč više, pa ćemo zato sada napisati ponešto i o samom uređenju banje i nekim specijalim zanimljivostima koje privlače turiste iz svih krajeva naše zemlje.
zimski i letnji akva park sa toplom vodom termalna voda topla voda bazeni cene smestaja banja zdrelo ruc hotel
Objekat Dvorac

Jedan od zaštitnih znakova Banje Ždrelo je svakako dobro poznati objekat Dvorac. Njegova neobičnost dovela ga je do toga da postane jedan od simbola ove lekovite banje. Dakle, u pitanju je, pre svega smeštajni objekat u kojem se nalaze 3 prostrana i lepo uređena apartmana, kao i 54 obične, komforne sobe. Kao što i iz samog imena možete naslutiti ovaj smeštajni objekat izgrađen je u obliku dvorca. Ukoliko ste se zapitali – čemu ovakav stil gradnje u ovom modernom dobu, i nije li to sve pomalo „kič“? – mi Vam nudimo jedno racionalno objašnjenje. Naime, ukoliko se malo upoznate sa istorijom ovih krajeva, saznate nešto o srednjovekovnom gradu Ždrelo, i borbama koje su se ovde odvijale onda ćete i sami polako početi da sklapate sliku ideje koja se krije iz ovakve jedne građevine. Dakle, ona na simboličan način predstvlja istoriju ovog kraja, vraća nas u neko vizantijsko doba, i želi da nas podseti na tradcionalni duh koji ovim Homoljskim krajevima i dalje vlada. Čak šta više, ideja se toliko uklapa u ovo prirodno lečilište, jer nas pogled na ovu „tvrđavu“, na objekat „Dvorac“ u mislima vraća i u nekakv rimiski period, a ukoliko smo upoznati i sa istorijom većine banja u našoj zemlji onda je asocjacija u potpunosti jasna; naime, većinu prirodnih lekovitih izvora na našem prostoru otkrili su i prvi iskorišćavali još stari rimljani. Iako je Banja Ždrelo jedna od retkih banja u našoj zemlji, koja ne deli ovu „rimsku istoriju“ iskorišćavanja tople vode, ovaj objekat je na simobličan način povezuje sa njom.
cene smestaja banja zdrelo cena hrane hoteli restorani sobe apartmani cena akva park

Sigurno je ova lekovita voda tekla ovim krajem i u vreme rimljana, samo oni nisu imali dovoljno sreće da je pronađu. Dakle, u sećanje na period starih rimljana koji su imali neverovatno razvijenu kulturu balenoterapije, koji su stalno zidali bazene i lekovitu vodu uvek iskorišćavali, izvore specijalno kaptirali i uređivali kako bi im iskazali poštovanje, u Banji Ždrelo je podignut jedan ovakav, naizgled, starinski objekat. Međutim, ne dajte da Vas zavara starinski, tradicionalni izgled objekta „Dvorac“ u Banji Ždrelo, jer jedino mu je spoljašnost takva; iznutra on je opremljen svom standardnom, savremnom opremom koju danas zahtevaju pravi, vodeći ugostiteljski objekti. U njegovim sobama se nalaze i klima uređaji, televizori sa kablovskom mrežom, priključci za internet, DVD plejeri, frižideri, a posebno je interesantno što je i u tuš kabine sprovedena ta lekovita, termomineralna voda. Kao i u svakom savremenom welnes centar i u objektu „Dovrac“ u Banji Ždrelo nalazi se veliki, savremeno opremljeni fitnes centar u kojem se pružaju usluge masaže, zatim rad sa obučenim fizioterapeutima; i naravno parno kupatilo, oprema i specijalne sprave za vežbanje (rekreativno ili malo naprednije), solarijum i sauna. Bilo da ste se sami uputili u Banju Ždrelo ili zajedno sa Vašim mališanima, na jedan porodični odmor, sigurni smo da će vam svima biti interesantan boravak u jednom ovako neobičnom, a opet luksuznom objektu. Naravno za Vaše mališane to će biti prava avantura, a tek kada posete Akva park koji se takođe u Banji Ždrelo nalazi.

akva park aqua park banja zdrelo temperatura vode bazeni za decu
Akva park

Ima li veće radosti ili boljeg provoda u toplim letnjim mesecima nego prilikom posete jednom lepo uređenom Akva parku? Ukoliko se slažate sa nama, i mislite da nema bolje uživancije i kvalitetnijeg opuštanja, obradovaće Vas podatak da se u Banji Ždrelo nalazi upravo jedan takav, fenomenalno uređen Akva park. Kao i zbog samog glavnog smeštajnog objekta („Dvorac“), prelepog prirodnog okruženja, tako i zbog ovog Akva Parka, Banja Ždrelo predstavlja jedan od najboljih izbora kada je reč o porodičnom odmoru. Ukoliko cela porodica zajedno kreće, tu će biti zabave za sve, a neko će pri tome svemu moći da poradi i na zdravstvenom problemu ukoliko ga ima. Dakle, ako u ovu banju dolazite, da biste, konkretno radili na nekom zdravstvenom problemu, ne morate da razmišljate da li je pametno poći sa celom porodicom, jer ovo je prava porodična Banja koja nudi za svakoga ponešto. Dakle, taj zabavni Akva park u kojem će odrasli uživati, možda i više nego dečurlija (jer deca u svakakvim zabavnim aktivnostima uživaju svakodnevno, a odrasli retko kada imaju priliku), radi tokom cele godine. Ovo omogućuje konstantna temperatura vode koja se kreće između 30 i 40°C.  Jedno je sigurno, u bazenima Banje Ždrelo nikada Vam neće biti hladno. Akva park u Mlavskim termama, pored toga što radi tokom cele godine, on radi i noću i danju; a kupanje noću pod specijalno uređenim osvetljenjem biće pravi doživljaj za svakoga. Ovo ne znači da su bazeni otvoreni za kupanje tokom cele noći, ali do kasnih 22h jesu. Akva park ne bi bio akva park da nije tih urnebesno zabavnih, vodenih tobogana; šarene boje i vijugavi oblici ovih tobogana u Banji Ždrelo izazvaće svakome osmeh lice. Kroz zabavu i igru u ovom Akva parku Vi ćete provesti određeno vreme u ovoj lekovitoj i toploj vodi i time ćete mnogo toga učini za Vaše zdravlje, za celokupno stanje organizma. Ko kaže da su banjska lečilišta samo za starije ljude, ili one bolesne? Banja Ždrelo je idealan primer koji opovrgava ovaj ustaljeni, pogrešni način razmišljanja. Ovo je banja u kojoj Vam nikada neće biti dosadno, banja koju posećuju i mladi i stari, i sportisti, i zdravi i bolesni, ovo je banja puna zanimljivosti!

restoran ishrana banja zdrelo cene smestaj cene cenovnik
Etno restoran

S posebnim zadovoljstvom pišemo, da Banja Ždrelo nudi nešto i za sve njene posetioce gurmane. U pitanju je poseban, lepo uređen etno restoran u kojem se služe sva tradicionalna jela.  Kao i što dolikuje ovom kraju i celokupnom uređenju Banje Ždrelo, etno restoran se može pohvaliti dobro poznatim jelima sa domaće trpeze, i posebnim specijalitetima iz ovog kraja, kao što je nadaleko čuvena homoljska šnicla. Naravno, prema običajima u našem narodu, u ovom etno restoranu se, pored izuzetno ukusnih jela služi i prava domaća rakija; ta rakija kao i vino koje je, takođe, česta porudžbina gostiju dolazi pravo iz podruma porodice Milojević. Kada samo pročitate sve što se od jela na meniju nalazi, sigurno će Vam poći voda na usta, a kada jednom probate neki od ovih specijaliteta zauvek će Vam u sećanju ostati urezan taj miris i ukus vruće pogače ispod sača, jagnjetine u saču… Etno restoran u Mlavskim termama može da primi do 150 gostiju, a njegovo radno vreme je i više nego povoljno jer on radi praktično celi dan (od 8h do 23h). Kao i svaki savremeno uređeni ugostitetljski objekat ovog tipa i Etno restoran sadrži posebnu banket salu u koju može stati oko 50 učesnika kavog skupa, kongresa ili predavanja. Svež vazduh u Banji Ždrelo, duge šetnje po njenoj prelepoj okolini, kao i svakodnevni boravak u toploj vodi, sigurno će Vas umoriti i „probuditi“ Vaš apetit; ali vrlo brzo utolićete Vašu glad sa najboljim domaćim specijalitetima u Etno restoranu Mlavskih termi.

nocenje u bacvi banja zdrelo cenovnik bazeni zimi

Kampovanje

Za sve one istinske ljubitelje prirode, Banja Ždrelo je osmislila poseban način boravka u posebnom kamp kutku. Ovo nije obično mesto za kampovanje, gde kamepri samo razbacaju svoje šatore, ne, ovde se nudi mogućnost spavanja u posebnim drvenim „ljubavnim bačvama“. O čemu je tačno reč, najbolje je da proverite sami sa svojim partnerom. Kamp je u potpunosti uređen, poseduje WC-e, priključke za struju, tuševe, roštilje i lepotu okolne prirode. Dobrodošli u najzanimljiviji, i možda najlepši kutak Banje Ždrelo koji je od termalnih bazen udaljen svega 30-ak kilometara.